Hvordan øke hastigheten på nettstedet ditt dramatisk med 8 enkle steg?

Ronny Bruknapp

Ronny Bruknapp

· 3 min read
Kloke som viser sekunder

Visste du at fem sekunder kan gjøre eller ødelegge nettstedets ytelse? I løpet av de første fem sekundene brukerne tilbringer på nettstedet ditt, reduseres konverteringsfrekvensen med 4,42% for hvert ekstra sekund med lastetid. Heldigvis er det enkelt å forbedre hastigheten på nettstedet ditt. I denne artikkelen vil vi gå gjennom 8 enkle steg som vil øke hastigheten på nettstedet ditt dramatisk.

1. Mål nettstedets hastighet

Først må du vite hvor raskt nettstedet ditt lastes inn. Du kan måle hastigheten med gratis verktøy som GTmetrix og Google's PageSpeed Insights. Disse verktøyene gir også forslag til hvordan du kan forbedre hastigheten, SEO og sikkerhet.

2. Optimaliser bilder

Høykvalitetsbilder er viktige for å forbedre innholdet ditt, men de kan også senke lastetiden. For å optimalisere bildene:

  • Beskjær og endre størrelse på bildet før du laster det opp
  • Komprimer bildene med verktøy som TinyPNG
  • Last opp bildet

Gjør dette med alle bildene på nettstedet ditt for å redusere lastetiden.

3. Aktiver komprimering

Aktivering av filkomprimering kan redusere filstørrelsen med 50% eller mer. Du kan teste om nettstedet ditt har GZIP-komprimering aktivert med dette gratis GZIP-komprimeringsverktøyet. Følg deretter trinnene for å sette det opp basert på webserverkonfigurasjonen din.

4. Minimer koden

Minimering av koden fjerner unødvendige tegn og mellomrom i koden uten å påvirke nettstedets utseende eller funksjonalitet. Du kan minimerer koden ved hjelp av plugins som BetterWordPress Minify eller følge Googles veiledning for å gjøre det manuelt. I Airox foretrekker vi NextJS til kunders nettsted da de sikrer god score og tilpasset for framtiden.

5. Reduser omadresseringer

For mange omadresseringer kan påvirke lastetiden negativt. Eliminer unødvendige omadresseringer ved hjelp av verktøy som Redirect Mapper eller Screaming Frog's website crawler.

6. Velg en ytelsesoptimalisert hosting-leverandør

Hosting-leverandøren din kan påvirke hastigheten på nettstedet ditt. Forsikre deg om at du velger en hosting-leverandør som er kjent for god ytelse, som Airox' AI-baserte løsninger.

7. Bruk nettleser-caching

Nettleser-caching kan redusere lastetiden for tilbakevendende brukere. Aktiver caching i nettleseren ved å legge til noen kodelinjer i nettstedets filbehandling.

8. Forenkle webdesign

Et minimalistisk webdesign kan optimalisere nettstedets hastighet. Reduser antall elementer på siden og bruk en ren, enkel design for å forbedre lastetiden.

Ved å følge disse 8 enkle trinnene kan du øke hastigheten på nettstedet ditt dramatisk og forbedre brukeropplevelsen. Husk at AI-teknologi kan hjelpe deg med å forbedre ytelsen og holde deg konkurransedyktig i den digitale verden.

Ronny Bruknapp

About Ronny Bruknapp

Self improver