Hvorfor mobil først-design er viktig i dagens digitale verden

Ronny Bruknapp

Ronny Bruknapp

· 4 min read
Man using cell phone

Går du med tanker om å bygge en ny nettside for bedriften din eller oppdatere den eksisterende? Da bør du vurdere å designe for mobil først. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor mobil først-design er viktig og hvordan det kan påvirke trafikken, konverteringene og brukeropplevelsen på nettsiden din.

I dagens digitale verden er det viktig å ha en nettside som fungerer like godt på mobil som på datamaskin. Airox Vision AS er et selskap som spesialiserer seg på fullstakkutvikling, SEO for bedrifter, content planlegging og web3. Vi er lidenskapelig opptatt av å bruke AI til å effektivisere samt lage plugins og programmer for kunder og bedrifter. I denne artikkelen vil vi se på hvorfor mobil først-design er viktig og hvordan det kan påvirke din digitale tilstedeværelse.

"Designing for mobile first takes the age old habit of designing for the biggest possible screen first, and designing for the smallest possible screen first." - Giovani Freitas

Fordelene med mobil først-design

  1. Bedre brukeropplevelse: Når du designer for mobil først, fokuserer du på å skape en optimal brukeropplevelse for den minste skjermen. Dette fører til at nettsiden din blir enklere å bruke og navigere på både mobil og datamaskin. Responsiv nettside er en av tjenestene vi tilbyr for å hjelpe bedrifter med å oppnå dette.
  2. Forbedret SEO: Google prioriterer mobilvennlige nettsider i søkeresultatene. Ved å designe for mobil først, øker du sjansene for at nettsiden din rangerer høyere i søkeresultatene. Søkemotoroptimalisering er en annen tjeneste vi tilbyr for å hjelpe bedrifter med å forbedre sin synlighet på nettet.
  3. Raskere innlasting tid: Mobil først-design fokuserer på å optimalisere nettsiden for rask innlasting tid på mobil. Dette gir en bedre brukeropplevelse og kan føre til høyere konverteringsrater. Vi har skrevet en bloggpost om chatbots i kundeservice som viser hvordan teknologi kan forbedre kundeopplevelsen.
  4. Fokus på viktig innhold: Når du designer for mobil først, må du prioritere hvilket innhold som er viktigst for brukerne. Dette fører til en mer effektiv og målrettet nettside. Vi tilbyr også innhold- og merkevarebygging for å hjelpe bedrifter med å skape engasjerende og relevant innhold.

Hvordan komme i gang med mobil først-design

  1. Planlegg innholdet: Tenk nøye gjennom hvilket innhold som er viktigst for brukerne dine og hvordan det skal presenteres på mobil. Dette kan inkludere tekst, bilder, videoer og andre elementer.
  2. Design for berøring: Mobilbrukere navigerer hovedsakelig med fingrene, så det er viktig å designe for berøring. Dette betyr at knapper, lenker og andre interaktive elementer må være store nok til å trykke på og plassert på en måte som er enkel å nå med tommelen.
  3. Optimaliser for ytelse: Mobilbrukere har ofte tregere internettforbindelser enn datamaskinbrukere, så det er viktig å optimalisere nettsiden for rask innlastingstid. Dette kan innebære å komprimere bilder, minimere JavaScript og CSS, og bruke effektive caching-strategier.
  4. Test på ulike enheter: Det finnes et stort antall ulike mobiltelefoner og nettbrett på markedet, så det er viktig å teste nettsiden din på så mange enheter som mulig for å sikre at den fungerer optimalt på alle plattformer.

I dagens digitale verden er det viktigere enn noen gang å ha en nettside som fungerer like godt på mobil som på datamaskin. Mobil først-design er en effektiv metode for å oppnå dette og kan gi bedriften din en konkurransefordel. Hos Airox Vision AS, er vi lidenskapelig opptatt av å hjelpe bedrifter med å lykkes på nettet. Ta kontakt med oss i dag for å lære mer om våre tjenester og hvordan vi kan hjelpe deg med å designe en mobil først-nettside.

Ronny Bruknapp

About Ronny Bruknapp

Self improver